Головна Статті Мода 2023 Стильні джентльмени Верховної Ради: топ-7 модних депутатів
commentss Cтатті Всі новини

Стильні джентльмени Верховної Ради: топ-7 модних депутатів

Хто з політиків вміє підбирати костюми та краватки, любить вишиванки чи дорогі годинники

3 листопада 2023, 18:25 comments1729
Поділіться публікацією:

Стильні джентльмени Верховної Ради: топ-7 модних депутатів

Кожен політик розуміє моду по-своєму. Фото з відкритих джерел.

Закони прийняти і показати себе – таке подвійне завдання багатьох народних обранців. Причому це стосується не лише прекрасної половини ВР, а й депутатів-чоловіків. Хто ж за версією "Коментарів" є найстильнішим і хто може похвалитися культовими хронографами? Ми підготували свій рейтинг політиків, які стежать за модними трендами та світовими брендами.

Нерідко депутати приходять на засідання Верховної Ради України в образах, які багато вітчизняних фешн-експертів сміливо можуть назвати бездоганними і навіть певною мірою аристократичними. До речі, у перекладі з англійської gentleman – це шляхетна людина. Саме стримані відтінки класичного синього кольору, що асоціюється з британською елегантністю, багато депутатів ВР обрали як основні для своїх костюмів. До речі свою назву Royal Blue, тобто королівський синій, а точніше насичений темний відтінок лазурі, отримав завдяки тому, що у XVIII столітті кравець із Сомерсета пошив з тканини цього кольору сукню для королеви Софії Шарлотти, дружини короля Великобританії Георга III. Українські стилісти вважають, що такий відтінок повністю відповідає офіційному дрес-коду, дотримуватись якого рекомендується не лише у стінах парламенту, а й у Кабінеті міністрів, а також інших державних установах.

Стильні джентльмени Верховної Ради: топ-7 модних депутатів - фото 2

Відкриває рейтинг "Коментарів" голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, який з гордістю несе свій значний зріст – 197 см – та велику вагу – близько 170 кг — у синіх та сірих костюмах, а також піджаках правильного крою. Безумовно, одяг, що добре сидить, на такі габарити замовляється у досвідчених кравців. Не виключено, що Стефанчук звернувся до тих самих українських віртуозів індпошиву, як і Президент Володимир Зеленський, який до війни був прихильником елегантної ділової моди.

Стильні джентльмени Верховної Ради: топ-7 модних депутатів - фото 3

Втім, останнім часом Руслан Стефанчук перейшов на мілітарі кежуал, як і глава держави. Монохром у темно-оливковому кольорі або відтінку аrmy green (зелений армійський) виглядає не настільки офіційно, але цілком сучасно, до того ж відповідає духу воєнного часу.

Стильні джентльмени Верховної Ради: топ-7 модних депутатів - фото 4

Не байдужий до сорочок кольору хакі й нардеп від партії "Голос" Сергій Рахманін. Однак, якщо простежити стиль Рахманіна, то найчастіше камертон української політичної журналістики є прихильником безпрограшної класики. Темний піджак він поєднує з білою сорочкою та доповнює акцентною краваткою. Рахманін обирає краватки насиченого бордового відтінку, який є одним із актуальних трендів 2023 року. Свою харизматичність та емоційність депутат Верховної Ради іноді підкреслює простою білою сорочкою навипуск.

Стильні джентльмени Верховної Ради: топ-7 модних депутатів - фото 5

Цей елемент демократичного стилю вже давно увійшов до чоловічої моди нашого парламенту та користується у стінах ВР великою популярністю. Добрий десяток народних обранців любить приходити на роботу в різних моделях сорочок. Тому на їхньому тлі Сергій Рахаманін виглядає цілком органічно.

Стильні джентльмени Верховної Ради: топ-7 модних депутатів - фото 6

Якщо багато депутатів у зрілому віці намагаються за допомогою одягу виглядати молодшими, то 35-річний лідер молодіжного крила партії "Слуга народу" Олександр Санченко навпаки намагається надати солідності своєму образу. Злегка приталені чи прямі піджаки яскраво-синього відтінку, іноді з малюнком у світлу клітинку, сорочки навипуск графітового відтінку підкреслюють діловий настрій Олександра, його серйозне ставлення до роботи у парламенті. Він не намагається виділитися за рахунок модних луків, а вишиванку надягає вкрай рідко, в основному під строгий піджак.

Стильні джентльмени Верховної Ради: топ-7 модних депутатів - фото 7

А ось для наймолодшого політика Верховної Ради, 27-річного Святослава Юраша вишиті сорочки авторського дизайну, навпаки, стали органічною частиною образу та своєрідною візитною карткою. Для Святослава це не просто данина моді та українській автентиці, а можливість у такий спосіб ще раз показати свою громадянську позицію. У 2013-му Юраш заснував міжнародний центр Євромайдану, з 2014 по 2019 він як продюсер Fox News був у "гарячих точках" на сході України, а потім став заступником директора Світового Конгресу Українців. Святослав Юраш носить лаконічні вишиванки з коміром-стійкою та завжди під чорний піджак.

Стильні джентльмени Верховної Ради: топ-7 модних депутатів - фото 8

Завжди виглядає стильно і депутат від партії "Голос" 34-річний Ярослав Железняк. Він почувається комфортно в рамках ділового стилю і не такого суворого офіціозу Верховної Ради. Ярослав носить модні сині та темно-сірі костюми, що ідеально сидять на його спортивній підтягнутій фігурі. Він не боїться виглядати похмуро в чорному тотал-лук, коли навіть сорочка в такому комплекті чорного кольору. У гардеробі Залізняка є й парочка світло-сірих піджаків у дрібну клітинку. Цей малюнок вже кілька десятиліть є одним із найбільш затребуваних у чоловічій моді, особливо у її бізнес-сегменті. Особиста чарівність та елегантний зовнішній вигляд Ярослава Железняка не залишили байдужою жіночу половину Верховної Ради. Більше того, саме у стінах парламенту політик знайшов свою обраницю – нею стала депутатка Ольга Коваль. До речі, у серпні Ярослав та Ольга стали молодими батьками.

Стильні джентльмени Верховної Ради: топ-7 модних депутатів - фото 9

Завжди одягнений "з голочки" депутат від партії "Слуга народу" Олександр Качура. У свої 33 роки цей джентльмен цілком може бути прикладом у питаннях моди для досвідченіших політиків. Стильна борідка-еспаньолка та акуратна коротка стрижка Олександра у поєднанні з костюмами темних кольорів завжди справляє гарне враження. Качура – один із небагатьох депутатів, хто вміє не лише підбирати, а й ідеально зав'язувати краватку. У той час, як колеги з ВР консервативні у виборі цього аксесуара, Олександр Качура навпаки часто його змінює. Складається враження, що він зібрав цілу колекція краваток зеленого, пурпурового, яскраво-синього, червоного та інших стриманих відтінків.

Стильні джентльмени Верховної Ради: топ-7 модних депутатів - фото 10

А ось народний депутат від партії "Слуга народу" Михайло Радуцький хоч і вирізняється елегантними образами та стильними костюмами відомих закордонних марок, краватки носити категорично не любить. Втім, це не заважає політику виглядати на всі сто, але не відсотків, а сотні тисяч гривень. Приблизно стільки коштує пара статусних швейцарських годинників Rolex – срібляста модель зі світлим циферблатом, а також сріблясто-золотиста модель із чорним циферблатом із колекції Datejust.

Стильні джентльмени Верховної Ради: топ-7 модних депутатів - фото 11

Крім того, за інсайдерською інформацією, Радуцький має швейцарський хронограф ще одного відомого бренду – Ulysse Nardin. Мабуть ідея підібрати у свій гардероб аксесуари Swiss мade настільки припала до душі політику, що в компанію до годинника він придбав демократичний рюкзак від відомого швейцарського бренду Bally, який коштує лише середньостатистичну українську зарплату за місяць.

Стильні джентльмени Верховної Ради: топ-7 модних депутатів - фото 12

Є культовий Rolex, спортивна модель Daytona за 21 тис. доларів, й у молодого політика Олександра Скічка. Кажуть, стильний депутат від партії "Слуга народу" має навіть кілька Ролексів, а також хронограф відомої французької, але заснованої швейцарцями марки Bell & Ross. Ми не включили його до топ-7 "Коментарів", оскільки артистичне минуле Олександра, який був ведучим програм та заходів, передбачало наявність великого гардеробу ще до його появи у Верховній Раді.

Стильні джентльмени Верховної Ради: топ-7 модних депутатів - фото 13

Тема дорогого брендового годинника, який носять народні обранці, заслуговує на окрему увагу. Але, на жаль, не завжди знакові речі мають політики з бездоганним смаком. Тому "Коментарі" не включили їх до свого модного рейтингу, але вирішили таки згадати тих, хто "засвітив" у Верховній Раді статусні аксесуари. Так, скандальний депутат від партії "Слуга народу" Максим Бужанський кілька років тому вніс у свою декларацію швейцарський годинник Bovet за 556 тис. гривень. Статусний хронограф від французького (що належить швейцарцям) бренду ювелірних виробів та годинників Cartier носить у Верховну Раду депутат Андрій Задорожний (тезка ресторатора). У нього дорога модель Ballon Bleu, ціна на яку перевищує 25 тис. доларів, що дорожче деяких Ролексів.

Стильні джентльмени Верховної Ради: топ-7 модних депутатів - фото 14

Годинник швейцарського виробника Breitling носить 35-річний депутат від "Слуги народу" Артем Дубнов та його колега по партії, "рибний магнат" Юрій Аристов . Хоча ця марка і є люксовою, її моделі коштують не більше ніж 6,5 тис. доларів.

Стильні джентльмени Верховної Ради: топ-7 модних депутатів - фото 15

У цьому ж ціновому діапазоні — швейцарський годинник Zenith, модель Chronomaster El Primero Open XXT, з ремінцем зі шкіри алігатора — її з гордістю демонструє екс-спікер парламенту, а нині лідер депутатської групи "Розумна політика" Дмитро Разумков .

Стильні джентльмени Верховної Ради: топ-7 модних депутатів - фото 16

Набагато скромніші запити у нердепа від партії "Голос" Андрія Осадчука, який носить швейцарський годинник Breitling, модель Aerospace Advantage, за 2,7 тис доларів. Звичайно ж, це не весь "годинний потенціал" Верховної Ради та "Коментарі" пильно стежитимуть за новими модниками і шанувальниками люксових брендів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

5.10

31 березня 2024, 14:59

то деньги то законы то депутаты тоеще что-то ......а совести и справедливости или хотя бы нормольно или более менее ?...... корыто и кормушка и бизнес


Новини