Головна Новини Мода 2021 Як відновити нігті після нарощування: перевірені методи
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відновити нігті після нарощування: перевірені методи

Першим необхідним пунктом у відновленні нігтів є носіння більш короткого манікюру

27 липня 2021, 14:30 comments1140
Поділіться публікацією:

У нинішньому світі сучасних технологій люди женуться не тільки за популярністю, а й за красою, яка стала як ніколи доступною. Сьогодні процедура по нарощуванню нігтів доступна кожному охочому, тому що вона досить легка у виконанні, а її результат дозволяє дати можливість носительку нарощених нігтів позбутися від безлічі дрібних неприємностей, пов'язаних з доглядом за ламкими і чутливими нігтиками.

Як відновити нігті після нарощування: перевірені методи

Прийнято розрізняти два способи нарощування нігтів. Фото: unsplash

Способи нарощування нігтів

У б'юті-індустрії прийнято розрізняти два способи нарощування нігтів в залежності від використаного полімеру. Як правило, нігтьову пластину формують або з акрилу, або з гелю. Між ними є суттєва різниця і важливо зрозуміти в чому вона полягає, щоб підібрати правильний подальший догляд. Отже, акрилові нігті зроблені з маси, яка є продуктом змішування спеціальної рідини-мономера і пудри, при дії підвищених температур дана маса застигає і стає досить міцною, ця реакція отримала назву полімеризація. У чому ж полягає негативний ефект, що наноситься нігтям? Річ у тому, що дуже часто майстрами закуповується неякісний акрил, в складі якого є метилметакрилат. Ця речовина впливає на ніготь, а саме: розм'якшує його структуру і підвищує чутливість до зовнішніх впливів. Гель ж набагато менш шкідливим, тому що реакція полімеризації проходить в рази швидше і в це склад входить нешкідливий етілметакріл, який є похідним акрилу.

Чому нігті псуються

Як правило, через надмірне навантаження нарощені нігті тріскаються або обламуються, що безсумнівно травмує і натуральну нігтьову пластину. Якщо ж здоров'я ваших нігтів до процедури не було на належному рівні або ж в процесі самої процедури ваші нігті були травмовані, то подальше пошкодження неминуче.

Але як же любителькам акрилових нігтів зберегти свою нігтьову пластину здоровою після процедури нарощування? Спробуємо розібратися.

Як відновити нігті після нарощування: перевірені методи - фото 2

Перший пункт відновлення

Першим необхідним пунктом у відновленні нігтів є носіння більш короткого манікюру. Потрібно щоб вони були коротко підстрижені, це вбереже нігтьову пластину від обламування або розшаровування і дозволить уникати нанесення шкоди нігтям додатковими ушкодженнями. Протягом першого етапу відновлення можливі неприємні відчуття, такі як ріжучий або ниючий біль, це цілком нормальна реакція, так як ваші нігті поступово звикають до природних навантажень.

Другий пункт

Також важливою умовою швидкого відновлення нагідок є уникнення контакту нігтів з будь-якими миючими засобами та мінімізація хімічних або фізичний впливів, тому рекомендується використовувати рукавички під час прибирання та миття посуду, а також періодично підпилювати нігті, щоб вони не обломлювалися, оскільки поки що вони ще дуже ломки і слабкі.

Як відновити нігті після нарощування: перевірені методи - фото 3

Головний компонент відновлення

Але все-таки, головними компонентами для повноцінного і швидкого відновлення є лікувальні засоби. Основні види лікарських засобів, що входять в асортимент української косметики представлені головним чином: зміцнюючими лаками, сироватками і маслами для кутикули та нігтьової пластини. Зміцнюючий лак необхідно використовувати строго за інструкцією, тільки тоді ви можете очікувати дійсно хорошого ефекту. Як же використовувати зміцнюючий лак? На чистий ніготь потрібно нанести перший шар лаку, після дати йому підсохнути, після повного висихання нанести другий шар. На наступний день — повторити цю процедуру, не потрібно знімати минулі шари, просто нанести поверх них. На третій день потрібно відчистити нігтьову пластину від лаку і дати приблизно добу відпочинку. З четвертого дня цикл необхідно повторити. В цілому такий курс відновлення триває від одного до півтора місяця.


Як відновити нігті після нарощування: перевірені методи - фото 4

Ще одним необхідним етапом курсу відновлення нігтів є прийняття в їжу поширеного макроелемента — кальцію. Для якнайшвидшого відновлення і зміцнення нігтьової пластини організму потрібно збільшена кількість цього корисного мінерального компонента. Майстри манікюру рекомендують протягом місяця-двох поповнити свій раціон продуктами, що містять велику кількість кальцію і приймати його у вигляді вітамінів. Для того, щоб кальцій по максимуму посприяв лікування нігтиків, його краще приймати перед сном. У цьому випадку він найкраще засвоюється організмом. Також варто додати в свій щоденний раціон продукти, багаті біотином і омега-3, які зміцнять ваші нігті. Біотин міститься в таких продуктах, як: яйця, арахіс, мигдаль, авокадо або солодка картопля, а також у волоських горіхах, багатих на омега-3 і вітамін Е.

Існують способи відновлення нігтьової пластини, для яких не потрібні ніякі компоненти, крім тих, що ви зможете знайти у себе вдома. Найбільш ефективними в плані домашнього догляду є ванночки для зміцнення нігтів, проте їх ефект повністю залежить від обраних вами інгредієнтів і їх якості. Найпоширенішими домашніми ваннами є: ванночка з содою і йодом, з маслом і йодом, лимонно-масляна ванночка, а також цитрусово-сольова.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини